Aloe Vera Gel

Aloe vera gel

 

Aloe vera gel är ett av de bästa sätten att använda den här smått mirakulösa växten. Aloe vera gel finnsa att köpa i hälsokosthandeln, men man kan också ha en aloe vera planta hemma som man bryter blad av och använder. Många dricker aloe vera i form av juice, men faktum är, att aloe vera gel är väldigt vårdande och sjukdomsförebyggande även för utvärtes bruk. Några sätt att använda aloe vera gel på är:

• Hårbotten och hår. Kan vara ett utmärkt substitut för andra typer av hårprodukter. Förhindrar håravfall och behandlar mjäll, psoriasis och eksem i hårbotten. Den används också som en styling-gel.

Hudbehandlingar: Känd för att bota hudsjukdomar, skrubbsår, mindre skador, skärsår, brännskador och så vidare. Gelen används i stor utsträckning på sår, eftersom den återskapar tillväxten av hud och förhindrar infektioner.

Mjukar upp huden: Gelen kan appliceras på huden för att lugna och återfukta. Den är en utmärkt fuktighetskräm som används i de flesta av babyprodukter och kosmetika. Den har en bred användning i kosmetikindrusitn, eftersom det minskar rynkor och andra skador på huden.

Ögonvård: Används kring ögonen som uppiggande mot trötta och ögon och mörka ringar.

Tillämpning av gelen på tandköttet bidrar till att minska smärta och inflammation. Det främjar också läkningsprocessen och förebygger karies.

Effektiv för att minska stukningar och inflammation: tillämpning av aloe vera gel på stukningar och skador är effektiva. Den anti-inflammatoriska egenskapen gör att aloe vera gel minskar smärta. Dessutom är gelen känd för att ha unika absorberande egenskaper.

Ett annat aloe vera gel

Annan användning av Aloe Vera Gel

 

Det finns ett antal nätbutiker som levererar äkta aloe vera gel till överkomliga priser. Förutom de ovan nämnda användningsområdena, finns det många fler fördelar med att använda denna unika och magiska växt. Gelen kan användas som en efter badet-lotion när den blandas med citronsaft.
Aloe vera gel hjälper till att minska huvudvärk och andra krämpor som magsjukdomar och förstoppning. Den är ett utmärkt laxermedel också. Gelen används också för att minska klåda och andra typer av hudproblem.

Aloe vera gel för Huden

Huden är vårt största organ och är ganska utsatt i sitt arbete att skydda våra kroppar. Vi använder många olika preparat, som deodoranter och parfymer, som kan orsaka obalans i huden ph-värde. Sol, regn, vind och luftföroreningar gör att huden får ta mycket stryk. Aloe vera kan verkligen hjälpa till att vårda och återställa huden vid skador.
Solbränna

Våra kroppar behöver solljus av flera skäl, främst för att det hjälper vår hud att producera D-vitamin, vilket är nödvändigt för våra kroppar. Men ibland kan för mycket av det goda vara fatalt, och vi bränner huden. Aloe vera gel är effektivt på brännskador, även solbrännor. Det beror på att aloe vera innehåller lignin, som gör att cellväggarna läker snabbare.

Acne
Akne är en hudsjukdom som kan plåga tonåringar och vuxna och om den är allvarlig nog, kan acne orsaka ärrbildning i ansiktet. Aloe vera gel är välbeprövat, man vet att det bidrar till att minska och ofta även få acnen att försvinna.

Motverkar åldrande
I åratal har skönhetsexperter känt till att aloe kan stimulera celltillväxt. Detta beror på dess förmåga att öka produktionen av fibroblastceller. Dessa celler finns i läderhuden och ansvarar för produktion av kollagen, som är hudens stödprotein. När vi åldras, börjar våra kroppar producera mindre kollagen och rynkorna börja komma så småningom. Aloe vera gel ökar produktionen av kollagen i huden.

Torr hud
Torr hud kan orsaka mycket besvär och påverka både humöret och utseendet. Huden börjar sakna lyster, man får sprickor och flagnande hud. Bra hud är också viktigt av hälsoskäl, den skyddar kroppen mot bakterier och får den att återfuktas. Och där kan en aloe vera produkt hjälpa till på traven!

Posted in Uncategorized Tagged with:

Hitta det du söker!