Aloe Vera

Aloe vera produkter finns det många olika märken och sorter av, så vi ska gå igenom vad som egentligen är vad, eftersom det ofta råder förvirring kring det. Inte minst när det gäller utvärtes och invärtes användning av juice och gel. Skillnaden mellan dessa två är att man dricker aloe vera juice och aloe vera gel används utvärtes. Ett alternativ för utvärtes bruk är ju även att ha en aloe vera planta hemma, som man kan ta av vid behov.
Aloe vera-gel

Aloe vera gel har lugnande och helande egenskaper för huden. Alla former av hudskador och åkommer kan lindras med aloe vera gel, däribland brännskador, ärr, psoriasis, akne med mera. Ibland kallar man även den dryck som man tar för invärtes bruk felaktigt för gel, fast det är juice det är fråga om.

Aloe vera Hudvårdsprodukterdet finns en uppsjö med aloe vera-produkter på marknaden, lotion, ansiktstvätt, tvålar, tandkräm, solskydd och annat. Aloe veran är populär eftersom den återfuktar samtidigt som den håller huden oljefri

Aloe vera juice

Aloe vera juice dricker man och den har många egenskaper som gör allmänhälsan och immunförsvaret bättre och starkare. Aloe vera juice detoxar och rensar tarmen. Hjälper mot IBS, förstoppning, magkatarr, och andra magåkommor. Den har anti-inflammatoriska egenskaper, vilket gör den ypperlig för att balansera ph-värdet i kroppen.

Aloe vera kapslar

Man kan ta kapslar som ett kosttillskott och de brukar även innehålla andra vitaminer och mineraler, som vitamin C, B1, B2, B6 och aminosyror. När det tas regelbundet, underlättar aloe vera kapslar matsmältningssystemet, hjälper lymfan och blodcirkulationen.

Forskning finns just nu på sambandet mellan aloe vera och lindring av födoämnesallergier. Aloe vera är bra att ta i flytande form. Pulver kan vara svårt att hålla hundraprocentigt decencifierat och friskt, det är lätt att det kommer bakterier i alo vera pulvret. aloe vera produkter kan ha en betydande påverkan på din hälsa, så se till att ha den i ditt hushållsapotek.